Brev om Downs syndrom till barnen

Brev om Downs syndrom till barnen

Visa det här inlägget på Instagram

En följare som arbetar som pedagog på en förskola kontaktade mig strax innan förra årets Rocka sockorna & frågade om vi kunde skriva ett brev om Downs syndrom till barnen inför Rocka sockornadagen den 21/3 ?Fantastiskt initiativ som vi gärna vill sprida till er andra ? ….……… Hej alla barn! Hoppas att ni rockar sockorna idag! Vi tänkte presentera Adelina som är 4,5 år! Adelina är speciell, hon nämligen Downs syndrom! I kroppen har vi något som kallas kromosomer & som bestämmer hur vi är som personer, de allra flesta har 46 stycken men Adelina hayr fått en extra & det är då man får Downs syndrom. När man har Downs så är man inte så olik andra barn, vissa saker kan ta lite längre att lära sig som att prata till exempel. Adelina pratar hela tiden men än så länge använder hon inte så många ord, hon pratar med händerna & då kallas det att man tecknar ?? Vet ni varför man rockar just sockorna? Det gör man för att visa att alla människor är lika mycket värda även om vi är olika varann! Kromosomerna som vi berättade om ser nästan ut som 2 sockor så därför är det just sockor som vi rockar den 21/3! Hoppas att personalen kan visa några filmer för er när Adelina tecknar! Ha en riktigt kul Rocka sockorna dag!! #rockasockorna #förskolan #inspirerandeinitiativ #allaslikavärde #intesåkonstigt @rockasockorna @teckensomstod

Ett inlägg delat av Adelina ⭐️ (@teckensomstod)

En följare som arbetar som pedagog på en förskola kontaktade mig strax innan förra årets Rocka sockorna & frågade om vi kunde skriva ett brev om Downs syndrom till barnen inför Rocka sockornadagen den 21/3 ?Fantastiskt initiativ som vi gärna vill sprida till er andra ?
….………

Hej alla barn!
Hoppas att ni rockar sockorna idag!
Vi tänkte presentera Adelina som är 4,5 år!
Adelina är speciell, hon nämligen Downs syndrom!
I kroppen har vi något som kallas kromosomer & som bestämmer hur vi är som personer, de allra flesta har 46 stycken men Adelina har fått en extra & det är då man får Downs syndrom.

När man har Downs så är man inte så olik andra barn, vissa saker kan ta lite längre att lära sig som att prata till exempel.
Adelina pratar hela tiden men än så länge använder hon inte så många ord, hon pratar med händerna & då kallas det att man tecknar ??

Vet ni varför man rockar just sockorna? Det gör man för att visa att alla människor är lika mycket värda även om vi är olika varann! Kromosomerna som vi berättade om ser nästan ut som 2 sockor så därför är det just sockor som vi rockar den 21/3!

Hoppas att personalen kan visa några filmer för er när Adelina tecknar!
Ha en riktigt kul Rocka sockorna dag!!

….………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.